Újságosnál haknizott Orbán, de kivágták a cikibb jeleneteket – kiderült, mi nem került be a videóba

Ország

A “sajtószabadságot” igyekezett demonstrálni Orbán Viktor, ezért újra magára öltötte a “nép egyszerű gyermeke” gúnyát, és benézett egy józsefvárosi újságoshoz.

Talán azért, mert a napokban ő is felkerült a Riporterek Határok Nélkül a média függetlenségét támadó országvezetők listájára. Orbán egy Népszavát vásárolt, kedélyesen elcsevegett az eladóval, közben sorosgyuribácsizott egyet, majd ment a dolgára.

Az újságárusként dolgozó Wolfinger László a jozsefvaros.hu-nak elmondta: az esemény nem volt megszervezve, Orbán pedig váratlanul érkezett hozzá. egyes részek kimaradtak a videóból, például az, hogy a miniszterelnök sem Magyar Narancsot, sem 168 Órát nem talált a nála, hiszen mindkét hetilapból csütörtökön jelenik meg az új szám, a múlt hetiek pedig már elfogytak.

A videóból az t is kivágták, ahogy Orbán „Hajrá magyarok!“ köszöntésére reagált. A férfi ugyanis azt mondta: szerinte nem olyan jó köszönés ez, neki nem jön be ez a szlogen. A „Hazádnak rendületlenül“ inkább illene a nemzethez. Orbán erre viszont azt mondta, hogy az túl komoly.