Vádemelési javaslat a vámospércsi emberölés ügyében

Rendőrség
A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett és kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozását befejezte.

Vámospércs, Vasút utcában 2013. december 21-én délben hozzátartozói holtan találtak rá az ott lakó 58 éves férfira. A rendelkezésre álló adatok szerint 2013. december 20-án 19 óra és 22 óra közötti időben a sértett fejét ismeretlen tettes egy éles eszközzel többször megütötte, melynek következtében a férfi életét vesztette. A beszerzett adatok alapján K. János 50 éves helyi lakost a nyomozók otthonában elfogták és gyanúsítottként hallgatták ki, aki a bűncselekményt feltehetően szerelemféltésből követte el. A férfi tagadta a bűncselekmény elkövetését.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya K. János előzetes letartóztatásba helyezése mellett különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntett és kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozását befejezte. Az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal 2014. november 28-án továbbította a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészségnek.