A trükkös lopások megelőzése érdekében

Rendőrség
Ismét hajdúszoboszlói nyugdíjasoknak tartott előadást a bűnmegelőzési tanácsadó.

Karácsony Béla r. százados 2016. február 29-én a hajdúszoboszlói Bocskai István Rendezvényközpontban, nyugdíjasok részére tartott olyan előadást, amely megtörtént eseményeken keresztül hívta fel a figyelmet azokra a bűncselekményekre, amelyeket jellemzően a szépkorúak sérelmére követnek el.

A közel másfél órás rendezvényen a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság munkatársa a közelmúltban, az ország különböző területein történt eseteket mesélt el a jelenlévőknek. Ezek elkövetésekor az idősekhez utcai faárusok, ismeretlen házalók vagy telefonálók csengettek be, esetlegesen bajbajutott rokonra hivatkozással, és kértek pénzt, illetve szolgáltatók alkalmazottjainak adták ki magukat, mondván pénzt hoztak vissza, amelyből vissza kell számukra adniuk a sértetteknek.

A százados felhívta az idősek figyelmét, hogy mit tehetnek saját maguk és társaik védelmében azért, hogy elkerüljék áldozattá válásukat. A jó hangulatú előadás végén megbeszélték a következő alkalom témáját, amelyen az internet veszélyeiről fog beszélni a bűnmegelőzési tanácsadó.