A diákok biztonságos közlekedéséért

Rendőrség
A közlekedési szabályokat ismertette a helyi általános iskolában a Balmazújvárosi Rendőrkapitányság körzeti megbízottja.

Gerő Róbert r. főtörzsőrmester 2016. május 2-án a helyi Református Általános Iskola és Óvoda 5. osztályában tartott előadást a diákoknak a biztonságos közlekedésről, míg május 4-én a 6. és 7. osztályos tanulóknak ismertette részletesen a gyalogos és kerékpáros szabályokat. A rendőrök kiemelt célja a fiatalok biztonságos közlekedése, amelyet két tényező is indokol. Az egyik, hogy a gyermekek a legveszélyeztetettebb és legsérülékenyebb képviselői a közlekedésnek, másrészt pedig ők lesznek a jövő felnőtt közlekedői, járművezetői, ezért a Balmazújvárosi Rendőrkapitányság a közeljövőben több, hasonló jellegű figyelemfelhívó tanórát szervez számukra.

A körzeti megbízott közel 100 iskolás figyelmét hívta fel a helytelen közlekedéssel járó veszélyekre, a kerékpárok kötelező és ajánlott tartozékaira, valamint arra, mire figyeljenek mikor az iskolába mennek. A főtörzsőrmester bemutatta és elmagyarázta a tanulóknak a rendőri karjelzéseket is, azért hogy a gyerekek azok jelentésével tisztában legyenek.

Az előadás végén a gyerekek láthatóságot elősegítő ajándékot is kaptak.