Ittas vezetőkkel szemben folynak az eljárások

Rendőrség
A debreceni rendőrök négy férfival szemben bíróság elé állítási javaslattal fejezték be a nyomozást járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A járőrök 2016. december 25-én 16 óra 48 perckor Hajdúsámson-Sámsonkertben megállítottak egy gépkocsit és igazoltatták annak vezetőjét, amely során vele szemben alkoholszondát alkalmaztak. Az ellenőrzéskor a szonda pozitív értéket mutatott, ezért az 55 éves férfit mintavétel céljából előállították a Debreceni Rendőrkapitányságra, vezetői engedélyét pedig elvették.

Egy férfi tett bejelentést a rendőrségre 2017. január 1-jén 7 óra 30 perc körül arról, hogy Debrecen, Bayk András kertben fának ütközött egy autó. A rendőrök a helyszínen adatgyűjtést végeztek, valamint a gépkocsi vezetőjével szemben alkoholszondát alkalmaztak, amely pozitív értéket mutatott. A 28 éves helyi férfi a balesetben nem sérült meg, őt a járőrök előállították a rendőrkapitányságra további mintavétel céljából.

Debrecen, Leány utcában a rendőrök intézkedés alá vontak 2017. február 5-én 1 óra 27 perckor egy gépjárművezetőt. Az egyenruhások az igazoltatás során alkoholszondát alkalmaztak a 22 éves férfival szemben, amely pozitív értéket mutatott. A debreceni járőrök elvették a nyíregyházi férfi vezetői engedélyét, majd  előállították a rendőrkapitányságra mintavétel céljából.

A rendőrök 2017. február 8-án 17 óra 30 perckor Debrecenben, a Vámospércsi úton egy segédmotor-kerékpárost vontak intézkedés alá. A járőrök alkoholszondát alkalmaztak a jármű vezetőjével szemben, amely pozitív értéket mutatott, ezért az 59 éves debreceni férfit további mintavétel céljából a rendőrkapitányságra előállították.

A nyomozók később gyanúsítottként kihallgatták a gépjárművezetőket, akik elismerték a bűncselekmény elkövetését. A velük szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a debreceni rendőrök a napokban befejezték és az ügy iratait – bíróság elé állítási javaslattal – továbbították a járási ügyészségnek.