Megszúrta a kutyáját, majd kidobta az erkélyről

Rendőrség

A hajdúnánási rendőrök őrizetbe vették azt a férfit, aki a gyanú szerint egy késsel megsebesítette a kutyáját, majd kidobta az erkélyről.

A rendőrségre 2018. április 2-án 19 óra körül érkezett bejelentést arról, hogy egy hajdúnánási társasház első emeleti lakásának erkélyéről különböző tárgyakat dobál egy férfi, valamint folyamatosan kiabál.

A rendőrök a helyszínre mentek, ahol elfogták a 46 éves férfit, aki a gyanú szerint egy késsel megsebesítette a kutyáját, majd az erkélyről kidobta az ebet, valamint egy fém tárggyal betörte egy parkoló autó szélvédőjét. Az egyenruhások előállították a helyi lakost a rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítotti kihallgatását követően bűnügyi őrizetbe vették. A férfi beismerő vallomást tett és elmondta a nyomozóknak, hogy egy családi vita hevében követte el a bűncselekményeket. A kutyát az állatorvos megvizsgálta, az eb a bántalmazás következtében súlyos sérüléseket szenvedett.

A Hajdúnánási Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya az L. Zsolttal szemben állatkínzás és rongálás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást.