Betörtek egy máriakéméndi házba

Rendőrség

A mohácsi rendőrök egy napon belül elfogták azt a két férfit, akik betörtek egy máriakéméndi ingatlanba.

Egy nő tett bejelentést a rendőrségre 2019. szeptember 24-én délután arról, hogy betörtek máriakéméndi házába. A rendőrök a helyszínen megállapították, hogy a tolvajok levágták a láncot a kapuról, majd a faékkel kitámasztott, de nem zárt ajtón keresztül bementek a házba, ahonnan egy televíziót, egy kályhát, egy mosógépet és egy láncfűrészt tulajdonítottak el.

A mohácsi rendőrök egy napon belül beazonosították, majd szeptember 25-én elfogták a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 28 éves helyi férfit, és 27 éves versendi társát. Mindkét férfit előállították a rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki őket. A 28 éves gyanúsított lakásán megtalálták és lefoglalták az ellopott tárgyakat, majd azokat visszaadták a tulajdonosának. A rendőrök a lakóházra felszerelt vagyonvédelmi kamera alkalmazásának előnyeiről is tájékoztatták a sértettet, aki örömmel fogadta a hasznos tanácsokat.

A kamera, illetve a kamerarendszerek alkalmazásával nagyban hozzájárulhatunk otthonunk védelméhez, hiszen ezek az eszközök a megelőzésben, és a felderítésben egyaránt jól hasznosíthatók.