A biztonsági őrök megverték a feltételezett tolvajt – videó

Rendőrség

A Pécsi Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat két biztonsági őr ellen, akik egy általuk tolvajnak vélt férfit az üzletben elfogtak és megvertek.

A két férfi közül az egyik egy pécsi drogériában vagyonőrként, míg a másikuk a drogériának helyt adó üzletközpontban biztonsági őrként dolgozik.

2020 szeptemberében a vagyonőr az üzletben meglátta a sértettet, akit látásból ismert, mert korábban többször tetten érte bolti lopáson, amikor parfümöket tulajdonított el. A vagyonőr az üzlet belső helyiségéből kamerán figyelte az üzletteret, majd amikor a sértett a parfümös részleghez ért, akkor az őr kiment az eladó térbe és leengedte az üzlet bejárati rácsát, hogy a sértett ne tudja a boltot elhagyni.

A sértett miután ezt látta, a kijárat felé indult, azonban a leeresztett rács miatt nem tudta elhagyni az üzletet.

Ekkor a vagyonőr a sértett karját megragadta, majd rángatva bevezette a raktárhelyiségbe, ahol többször, testszerte megütötte, valamint megrúgta.

Mindezt az üzlet vezetője is észlelte, ekkor felszólította a vagyonőrt, hogy hagyja abba a bántalmazást, és megpróbálta a sértettől a vádlottat elhúzni, azonban ez nem sikerült neki. Ekkor az üzletvezető visszament az eladótérbe, felnyitotta az üzlet ajtajának rácsát, majd segítséget kért az üzletház folyosóján tartózkodó biztonsági őrtől.

Eközben a vagyonőr a hátsó helyiségben a sértett cipőjét levetette, majd a férfit letérdeltette. Ekkor érkezett a helyiségbe a biztonsági őr is, aki egy alkalommal a sértett arcát ököllel megütötte, melynek következtében annak orra eltörött.

A súlyos testi sértést okozó biztonsági őr cselekménye a súlyos testi sértés bűntettének, míg a vagyonőr cselekménye a garázdaság és a könnyű testi sértés vétségének megállapítására alkalmas.

A bántalmazást az üzlet kamerája rögzítette.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük