Régi vita rossz megoldása

Rendőrség

A Pest Megyei Főügyészség vádat emelt két férfi ellen, akik először összeverekedtek, majd egyikük úgy lökte el az időközben kerékpárra pattant másik személyt, hogy az elesve életveszélyesen megsérült.

A vádirat szerint az ügy két vádlottja ismerte egymást. Egyikük jelenlegi élettársa a másik korábbi párja volt, ami miatt haragos volt a viszony a férfiak között.

2020 júniusában a vádlottak találkoztak egy élelmiszerboltban Kiskunlacházán, és már az üzletben összeszólalkoztak.

Ezután a bolt előtt a nyílt utcán a két férfi összeverekedett, de a kakaskodás után mindketten elindultak onnan.

Kicsivel később azonban újra összeakadtak a településen. Egyikük kerékpárral közlekedett a másik irányába. Mikor a kerékpárjával a másik közelébe ért, az lelökte őt a bicikliről. Ezután még a földre eső férfi arcára további kétszer, nagy erővel ráütött és elmenekült a helyszínről.

A kerékpárról leeső férfi többszörös csonttörést, koponyaűri vérzést és agyzúzódást is elszenvedett, amelyek következtében közvetlen életveszélyes állapotba került.

A Pest Megyei Főügyészség mindkét férfi ellen vádat emelt. A kerékpárról a másikat lelökő elkövetővel szemben életveszélyt okozó testi sértés bűntette, míg a súlyosan sérült személlyel szemben garázdaság vétsége miatt.