Interneten buktak le a tapétatolvajok

Rendőrség

Pécsi Járási Ügyészség lopás vétsége miatt emelt vádat három elkövetővel szemben, akik tapétákat loptak egy pécsi boltból.

A vádlottak 2021 januárjában megjelentek egy pécsi áruházban, ahol azonban vásárolni nem akartak, oda azért mentek, hogy onnan tapétákat lopjanak.

Mindhárom vádlott több tekercs tapétát vett magához, majd azokat az ebből a célból magukkal vitt táskákban rejtették el. Ezt követően az elkövetők az áruházból fizetés nélkül távoztak, a 14 tekercs tapéta ellopásával több mint 50.000 Ft kárt okoztak.

A lopás után az elkövetők egyike, aki álprofillal volt regisztrálva egy közösségi oldalon, hirdetni kezdte az eltulajdonított tapétákat.

A bolt egyik alkalmazottja meglátta a hirdetést és felismerte az általuk forgalmazott árut. Ekkor a boltban ellenőrzést tartottak, melynek során észlelték a tapéták hiányát, majd a bolt kamerafelvételei alapján megállapították azt is, hogy azokat eltulajdonították.

Ezt követően megpróbálták felvenni a kapcsolatot az álprofil mögött álló személlyel, aki azonban addigra törölte a hirdetését. A bolt alkalmazottja azonban a hirdető ismerősei között talált egy közös ismerőst, akinek segítségével sikerült beazonosítani az álprofil mögött megbúvó személyt.

Az elkövetők cselekménye a lopás vétségének a megállapítására alkalmas.