Újabb unokázós csalókat fogtak el Angliában

Rendőrség

2021. április 22-én az Egyesült Királyság bűnüldöző szervei Angliában elfogták a 32 éves L. Attila Norbertet és párját, a 33 éves H. Anasztáziát, akikkel szemben bűnszervezetben elkövetett csalás és pénzmosás bűncselekmények elkövetése miatt több hatóság bocsátott ki európai és nemzetközi elfogatóparancsot.

A páros az Egyesült Királyságból irányított unokás csalásokra szakosodott bűnszervezethez tartozott, abban meghatározó szerepet játszottak. Az időskorú sértetteket L. Attila Norbert hívta fel telefonon külföldi hívószámokról, magát egy hatósági személynek, általában rendőrnek vagy mentőtisztnek adta ki, és egy hozzátartozójuk által okozott balesetre hivatkozva pénzt kért. Az így kicsalt pénzért a Magyarországon tartózkodó családtagjaik által beszervezett futárokat küldték.

L. Attila Norbert és H. Anasztázia tartózkodási helyét a korábban elfogott unokázós csalókhoz hasonlóan, az Egyesült Királyság bűnüldöző szervei, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Életvédelmi és Célkörözési Főosztály Célkörözési osztályával együttműködve azonosították, majd összehangolt rendőri akció keretében elfogták. Az elfogás pillanatában szintén a kérdéses lakásban tartózkodott a 28 éves H. Cintia, akivel szemben csalás bűntettének elkövetése miatt szintén európai és nemzetközi elfogatóparancs került kibocsátásra.

Mindhárom ember kiadatásáról később döntenek.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük