Öngyilkosságot tervezett, emberölésért ítélték el

Rendőrség

A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség indítványának megfelelően a Pécsi Ítélőtábla helybenhagyta az elsőfokú ítéletet azzal a vádlottal szemben, aki közös öngyilkosságot tervezve megölte élettársát.

Az 55 éves zalaegerszegi férfi és élettársa 2020. januárjában – tartozásaik miatti kilátástalan élethelyzetük okán – elhatározták, hogy közösen vetnek véget életüknek akként, hogy a vádlott megöli a sértettet, majd magával is végez. A férfi január 4. napjának reggelén kutyasétáltatásból hazatérve megfojtotta élettársát, és a kutyájukkal is végzett. Öngyilkossági szándékától azonban időközben elállt, a lakást elhagyva a város utcáin bolyongott, majd késő délelőtt a rendőrkapitányságon bejelentette a sértett halálát.

A Zalaegerszegi Törvényszék a 2020. júniusában hozott elsőfokú ítéletével a vádlottat – a vádnak megfelelően – emberölés bűntette miatt 12 év szabadságvesztésre ítélte.

Az ítélettel szemben a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett. A másodfokú eljárásban a Pécsi Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú bíróság ítéletének helybenhagyását indítványozta a Pécsi Ítélőtáblán.

Az ítélőtábla a mai napon hozott határozatával az elsőfokú ítéletet helybenhagyta.