Kifosztották ismerősüket a mezőzombori férfiak

Rendőrség

A Szerencsi Járási Ügyészség kifosztás bűntette miatt gyorsított eljárásban állított bíróság elé két mezőzombori férfit, akik közös italozást követően előbb megverték az ismerősüket, majd az ittassága miatt védekezésre képtelen férfitól elvették a pénzét.

A vádirat szerint, a vádlottak 2021. év május 30-án, délután, lakóhelyükről egy nagyobb társasággal érkeztek Szerencsre, ahol a vasútállomáson összetalálkoztak a sértettel, akit már korábbról ismertek.

A vádlottak beszélgetni kezdtek a fiatal férfival, melynek során a sértett a pályaudvar büféjében alkoholt vásárolt, amit együtt fogyasztottak el. Ezt követően, a vádlottak az ekkor már erősen ittas állapotban lévő sértettel a belváros felé indultak, azonban útközben szóváltásba keveredtek, melynek során a vádlottak egyike megrúgta, másikuk pedig ököllel arcon ütötte a sértettet.

A sértett a bántalmazás következtében a földre esett, és ittas állapota miatt nem tudott felállni onnan. Ezt kihasználva az egyik vádlott átkutatta a sértett zsebeit, ahonnan magához vette a készpénzét és a mobiltelefonját. Mivel a telefon biztonsági kódját nem tudta feloldani, azt visszatette a sértett zsebébe, azonban a 7.000 forint készpénzét eltulajdonította. A másik vádlott a történtek során mindvégig jelen volt, így magatartása társa szándékát erősítette a cselekmény elkövetésében, amiért bűnsegédként kellett felelnie a bíróság előtt.

A sértett a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, azonban könnyű testi sértés miatt magánindítványt nem terjesztett elő a vádlottakkal szemben.

A Szerencsi Járásbíróság az ügyészség indítványával egyezően, a két férfit végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte. Az ítélet jogerős – tájékoztatott a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség.