Egy év alatt négy bűncselekményt követett el az erőszakos vádlott

Rendőrség

A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú bíróság által kiszabott büntetés súlyosítására tett indítványt annak a férfinak az ügyében, aki néhány hónapon belül többször követett el erőszakos bűncselekményeket.

A 36 éves, Tolna megyében élő férfi 2019 januárjában egy budapesti egyetem épületében egy hallgatót térden rúgott, majd a biztonsági őrt is megütötte és megrúgta. Két héttel később Budapesten, a Ferenc körút egyik villamos-megállójában szóváltást követően ököllel arcon ütött, és megrúgott egy idős férfit. A sértettek 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek.

2019 októberében a vádlott lakóhelyén valótlan bejelentést tett a rendőrségen, amely szerint egy kerékpáros megütötte és kirabolta őt. Két nappal később a lakóházába befogadott ismerősével szóváltásba keveredett, amely miatt a házból távozó sértettet az udvaron utolérve egy alkalommal hátba szúrta. A szúrás 8 napon belül gyógyuló sérülést okozott, a súlyosabb eredmény elmaradása a véletlennek köszönhető.

Az elsőfokú bíróság a vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletében, hamis vád bűntettében, garázdaság vétségében, valamint testi sértés bűntettében mondta ki bűnösnek, ezért halmazati büntetésül 3 év 4 hónap szabadságvesztésre és 5 év közügyek gyakorlásától eltiltásra ítélte.

Az elsőfokú ítélet ellen az ügyész a büntetés súlyosítása iránt terjesztett elő fellebbezést. A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség az ügyészi fellebbezést fenntartva hosszabb tartamú szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta.

Az ügyben másodfokon a Pécsi Ítélőtábla dönt.