Ököl, verekedés

Maradandó fogyatékosságot eredményező sérüléseket az idős nőnek

Rendőrség

A Csongrádi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a szentesi férfival szemben, aki idén áprilisban maradandó fogyatékosságot eredményező sérüléseket okozott a hetvenes éveiben járó sértettnek.

A vádirat szerint a vádlott 2021. április 10-én reggel egy csongrádi társasház bejárata előtti padon ült. A társasházból kijött a vádlott által ismert időskorú sértett, aki megkérte a férfit, hogy a földön levő szemetet szedje fel. Emiatt szóváltás alakult ki közöttük, melynek során a vádlott a padról felállva a sértettet nagy erővel meglökte. A lökés következtében a vádlottnál jóval vékonyabb testalkatú időskorú sértett egyensúlyát vesztette és a járdára esett.

A vádlott cselekményét követően a sértettet kórházba szállították, ott combnyaktörés miatt ellátták, majd további orvosi beavatkozásra szorult. A vádlott a sértettnek maradandó fogyatékosságot eredményező sérülést okozott.

A járási ügyészség a vádlottal szemben a bűncselekménye elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett, maradandó fogyatékosságot okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat.

A vádlott bűnösségéről a Csongrádi Járásbíróság fog dönteni.

Kép: illusztráció.