„Amfetamin” néven kereskedett a pécsi díler

Rendőrség

A Baranya Vármegyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre kereskedéssel elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat egy komlói férfi ellen, aki Pécsett jelentős mennyiségű kábítószerrel kereskedett.

A vádirati tényállás szerint a vádlott 2020 nyarától kezdődően kábítószert értékesített Pécsett. A kábítószert interneten keresztül rendelte meg, a vételárat kriptovalutában fizette ki. A kábítószer postán érkezett a vádlott lakására. A férfi internetes közösségi oldalon „Amfetamin” néven volt jelen, és ezen a felületen keresztül intézte a kábítószer értékesítését.

A vádlott 2021 decemberétől tovább növelte a kábítószer-értékesítést, és a vásárlói igények kielégítése érdekében három alkalommal rendelt Németországból tartózkodási helyére kábítószer tartalmú anyagot.

Az eljárás során a vádlott által külföldről megrendelt kábítószerek közül közel 300 db ecstasy tablettát, 50 db bélyeget, valamint különböző porokat foglaltak le a posta raktárában, mielőtt azokat kézbesítették volna.

A vádlott által külföldről rendelt kábítószer nagysága a jelentős mennyiség alsó határának négyszeresét tette ki.

Az elkövető cselekménye a jelentős mennyiségű kábítószerre kereskedéssel elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettének megállapítására alkalmas, melynek büntetési tétele 5-20 évig terjedő, vagy akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntetendő.

A férfi letartóztatásban van.