Siklósi rendőr lett az év iskolarendőre Baranyában

Rendőrség

Várnai Róbert rendőr zászlós, a Siklósi Rendőrkapitányság, Harkányi Rendőrőrs körzeti megbízottja vehette át idén a díjat az előző tanévben végzett kiemelkedő iskolarendőri tevékenységéért.

A rendőrség a gyermekek védelmét, valamint a közlekedési nevelő munkában való aktív részvételt kiemelt feladatként kezeli, amely mind bűnmegelőzési, mind baleset-megelőzési szempontból komplex tevékenységet igényel. „Az iskola rendőre” program 2008. szeptember 1-jén indult útjára, és az eddigi tapasztalatok szerint nagymértékben segíti a gyermekek védelmére irányuló tevékenységet.

Az ORFK-OBB az előző tanévben kiemelkedő munkát végző iskolarendőrök tevékenységét minden évben „Az év iskolarendőre” díjjal jutalmazza.

Baranya vármegyéből idén Várnai Róbert rendőr zászlós, a Siklósi Rendőrkapitányság, Harkányi Rendőrőrs körzeti megbízottja kapta az országos szakmai elismerést.

A zászlós a Baksai Általános Iskolában és a Bogádmindszenti Általános Iskolában évek óta lát el iskolarendőri teendőket. Munkáját aktívan, percízen, felelősségteljesen, lelkiismeretesen és nagy odaadással végzi. Megjelenése és személyisége nagy hatással van az iskolában tanuló gyermekekre, számukra példakép, akire felnéznek.