Orvos sztetoszkóppal

Hasba rúgta az őt ellátó orvost az ittas nő a bajai kórházban

Rendőrség

A Bajai Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt vádat emelt egy nővel szemben, aki a bajai kórházban az őt ellátó orvossal előbb kiabálni kezdett, majd rátámadt és alhason rúgta.

A vádirat szerint az ittas nőt – az ügy vádlottját – 2023. február 20-án a délutáni órákban a bajai kórház egyik orvosa – az ügy sértettje – vizsgálta meg.

Amikor a sértett a panaszokra irányuló kérdéseket tett fel, a nő feldühödött és előbb kiabálni kezdett az őt kezelő orvossal, majd egy alkalommal jobb lábbal megrúgta. A sértett a rúgás következtében 8 napon belül gyógyuló zúzódást szenvedett.

A büntetőtörvény az orvosokat közfeladatot ellátó személynek minősíti és eljárásuk alatt fokozott büntetőjogi védelemben részesíti, hiszen a sérelmükre eljárásuk alatt elkövetett bántalmazást a törvény 1 évtől 5 évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni.

Az ügyészség a nőt közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével vádolja és ezért vele szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozza.

A nő bűnösségének kérdésében a Bajai Járásbíróság fog dönteni.