Nem volt megelégedve a vásárolni kívánt autóval a pécsi férfi, ezért kalapáccsal szétverte

Rendőrség

A Pécsi Járási Ügyészség rongálás bűntette miatt emelt vádat egy férfi ellen, aki miután nem volt megelégedve az általa vásárolni kívánt autóval, azt kalapáccsal szétverte.

A vád szerint a sértett 2023 januárjában interneten hirdette meg eladó gépkocsiját. A hirdetésre jelentkezett a vádlott, aki Pécsett megtekintette az autót, azt kipróbálta. A felek megállapodtak a 2.700.000 forintos vételárban és a vádlott 700 euro foglalót adott az eladónak.

Néhány nappal később a vádlott ismételten Pécsre érkezett abból a célból, hogy az autót átnézesse egy szakszervizben, illetve a vételár fennmaradó részét a sértettnek kifizesse. Az autószervizben a gépjármű átvizsgálását követően arról tájékoztatták a vádlottat, hogy az autónak számos problémája van, rossz a műszaki állapota.

A vádlott emiatt a gépjárművet már nem akarta megvenni, hanem visszakövetelte az általa átadott foglalót. Mivel a sértett mindezt megtagadta, ezért a szerviz telephelyén közöttük vita alakult ki, majd a vádlott a saját gépkocsijából egy kalapácsot vett elő, amellyel szétverte az általa korábban megvásárolni kívánt autót. Ezt követően a vádlott a szervizben dolgozókat megkérte, hogy értesítsék a rendőrséget.

A férfi a rongálással 900.000 forint kárt okozott.

Az elkövető cselekménye a rongálás bűntettének a megállapítására alkalmas, mely bűncselekmény 3 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.