Öt év börtönt kapott egy baranyai férfi, mert késsel támadt apjára

Rendőrség

Emberölés kísérlete miatt jogerősen öt év börtönbüntetésre ítélt a Pécsi Ítélőtábla egy fiatal baranyai férfit, aki 2021 novemberében késsel mellkason szúrta édesapját – tájékoztatta a táblabíróság kedden az MTI-t.

Közleményükben azt írták, hogy a bűncselekmény elkövetésekor húszéves vádlott férfi szüleivel és testvéreivel élt közös háztartásban, rendszeresen fogyasztott alkoholt, emiatt pedig szüleivel többször szóváltásba került, és előfordult, hogy apjával dulakodott is.

A fiatalember 2021 novemberében ittas állapotban további alkohol vásárlása céljából kért pénzt édesanyjától, aki ezt elutasította. A férfi emiatt szidalmazni kezdte a nőt, majd dulakodni kezdett a felesége védelmére kelő apjával.

A fiú egy 19 centiméter pengehosszúságú kést vett magához, megindult az apja felé, majd dulakodás közben az apját mellkason szúrta. A szúrást követően a vádlott a kést leengedte és azt a hozzá lépő anyja elvette tőle.

A kiérkező mentők a sértettet közvetett életveszélyes állapotban kórházba szállították, a vádlottat pedig a rendőrök elfogták.

A korábban első fokon eljáró Pécsi Törvényszék idén januárban a vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt három év börtönre ítélte.

Az ügyész eltérő minősítés és súlyosítás végett benyújtott fellebbezése folytán eljáró táblabíróság a vádlott által elkövetett bűncselekményt emberölési kísérletként minősítette, és a férfi büntetését öt év börtönre súlyosította. Az ítélet jogerős.