Bíróság, kalapács

Segítség nélkül hagyták az általuk okozott baleset utasait, vádat emeltek ellenük

Rendőrség

A Pécsi Járási Ügyészség segítségnyújtás elmulasztásának a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett bűntett miatt emelt vádat két férfival szemben, akik miután közlekedési balesetet okoztak, nem nyújtottak segítséget a sérülteknek.

A vádirati tényállás szerint a vádlottak 2023 áprilisában közlekedtek a 6-os számú főúton Pécs felől Szigetvár irányába, egyikük vezetett. Az úton a gépkocsival egy tehergépkocsi előzésébe kezdtek 120-130 km/órás sebességgel, melynek során nem voltak figyelemmel a szemből érkező személygépkocsira. A vétlen gépjármű vezetője a frontális ütközés elkerülése érdekében vészfékezett, majd az autót jobbra kormányozta, melynek során az árokba hajtott.

A balesetet okozó gépkocsi nem állt meg, továbbhajtott, azonban a mögötte közlekedő autó a vádlottak után ment, majd fény- és hangjelzéssel megállította a balesetet okozó gépjárművet.

A vádlottak – a gépkocsivezető és a mellette ülő személy – közölték, hogy a baleset helyszínére nem mennek vissza.

A vétlen gépjárműben négyen utaztak, akik közül egy gyermek 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Az ügyészség a gépjármű vezetőjét segítségnyújtás elmulasztásának a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett bűntettével, míg utasát segítségnyújtás elmulasztásának vétségével vádolja.