Vádat emeltek egy pécsi díler ellen, aki 16 millió forintot keresett kokain értékesítéssel

Rendőrség

A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség indítványa alapján a bíróság a kábítószer-kereskedelem bűntette miatt elítélt vádlottak ítéletét helyben hagyta. 

A felszámolt kábítószer-kereskedő hálózat legfelsőbb szintjén lévő vádlott mintegy 9 hónapon keresztül havi rendszerességgel értékesített kokaint, illetve amfetamint, amellyel 16 millió forintot keresett. A másik vádlott kábítószert fogyasztott, míg a harmadik tovább értékesítette – többek közt – fiatalkorúak számára is. A negyedik vádlott egy másik hálózatból szerezte be az amfetamint és marihuánát, ez utóbbit csak fogyasztotta, míg előbbit értékesítette is.

A Szekszárdi törvényszék az egyik vádlottat jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt 10 év szabadságvesztés büntetésre ítélte. A bíróság két elkövetőt kábítószer-kereskedelem bűntette miatt 5 év 6 hónap szabadságvesztés büntetésre, illetve 8 év szabadságvesztésre ítélt. A törvényszék a kábítószer fogyasztó vádlottat kábítószer-birtoklás bűntette miatt 1 év 10 hónap szabadságvesztésre ítélte, melynek végrehajtását 3 év 8 hónap próbaidőre felfüggesztette.

Az ítélet ellen kizárólag a vádlottak és védőik fellebbeztek felmentésért, illetve enyhítésért.

A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség a nyilvános ülésen az elsőfokú ítélet helyben hagyására tett indítványt, amelyet a Pécsi Ítélőtábla megalapozottnak talált.