Takács Attila debreceni botanikus kert

Papp László nyugdíjba ment, új vezetője van a debreceni botanikus kertnek

A Debreceni Egyetem Botanikus Kertjét az elmúlt csaknem két évtizedben Papp László biológus irányította, aki a közelmúltban nyugdíjba vonult. Utódja Takács Attila, aki a DE-n szerzett biológus diplomát, majd 2016-ban doktori fokozatot. Azóta a Természettudományi és Technológiai Kar Növénytani Tanszékén dolgozott.

Sárgulás 2024

Sárgulás 2024: videón a végzős debreceni agrárosok és közgázosok vonulása

Fogatokon és hintókon vonultak végig a városon a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, valamint a Gazdaságtudományi Kar végzős hallgatói pénteken, csaknem fél évszázados hagyományuknak megfelelően így búcsúztak a várostól és az intézménytől. Az idei Sárguláson csaknem 550 hallgató ünnepelte egyetemi tanulmányai végét.

László Csaba DESKI

Leigazolta László Csabát a Debreceni Egyetem Sporttudományi Koordinációs Intézet

Neves szakemberrel bővült a Debreceni Egyetem Sporttudományi Koordinációs Intézet munkatársainak köre. László Csaba személyében olyan tapasztalt mester igazolt Debrecenbe, aki edzői pályafutását Németországban, a Borussia Mönchengladbachnál kezdte, megfordult a Ferencvárosnál,  másodedzőként segítette a magyar válogatottat, de Uganda és Litvánia nemzeti együttesét is irányította, valamint a skót Heart of Midlothian és Dundee United gárdájánál is megfordult.

Elhunyt, gyász

Elhunyt Dr. Borbély György, a Debreceni Egyetem TTK korábbi dékánja

Életének 80. évében, április 23-án elhunyt prof. Dr. Borbély György, biológus, a jogelőd Kossuth Lajos Tudományegyetem, majd a Debreceni Egyetem Természettudományi Kar egykori dékánja, a Növénytani Tanszék iskolateremtő professzora, tanszékvezetője – tudatta a gyászoló család és a Debreceni Egyetem.

Járműmérnök-hallgatóknak tartott képzést a BMW Debrecenben

Járműmérnök-hallgatóknak tartott képzést a BMW Debrecenben

Befejeződött a Debreceni Egyetem Műszaki Kar járműmérnöki alapképzés járműgyártás szakirányos hallgatók első csoportjának oktatása a BMW Group Gyár Debrecen Képzési Központjában. A résztvevők egyebek mellett a tervezéssel, a forgácsolással, a lemezmegmunkálással, illetve a részegységek szét- és összeszerelésével ismerkedtek meg.

Kitüntette a Debreceni Egyetem szakembereit a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség

Az egyetemi sportért végzett kiemelkedő tevékenységükért a Debreceni Egyetem képviseletében hatan kaptak díjat a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) tisztújító közgyűlésén. Az eseményt Budapesten, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem Athén termében tartották csütörtökön.