Megerősített kerettel készül a debreceni vízilabdacsapat

Sport

A Debrecen hatodik élvonalbeli szezonjára készülő férfi vízilabdacsapata megerősített kerettel vág neki a jövő héten rajtoló ob I-nek.

A legutóbbi bajnoki idényben tizedikként végzett csapat keddi sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a gárda július végén, zömében meghatározó embereivel kezdte meg az alapozást, és hozzájuk csatlakozott a hosszú spanyolországi légióskodás után a CN Catalunyától hazatért Babay Árpád, s vele a legutóbbi spanyol pontvadászatban a CN Terrassa pólósaként gólkirályi címet szerzett és a legértékesebb játékosnak is megválasztott Sergi Mora.

További erősítést jelent a magyar válogatott harmadik számú kapusa, Lévai Márton, aki a Honvédtól érkezett, s a Debreceni Vízilabda Klub hagyományainak megfelelően a helyi utánpótlás legígéretesebb tagjai is a felnőttegyüttessel készülhetnek.

“Egy dinamikusabb, gyorsabb és modernebb stílusú vízilabdát játszó csapatot szeretnénk felépíteni, melyben segítségünkre lesznek új igazolásaink. Hátul, Lévai Mártonra építve, sokkal stabilabb védelmet, elöl pedig Babay Árpád és Sergi Mora érkezésével sokkal gyorsabb, dinamikusabb támadójátékot várok” – nyilatkozta a vezetőedző, a kétszeres olimpiai bajnok Varga Tamás.