A DEAC hétvégi sporteseményei

Sport

Nehéz fővárosi túra vár a DEAC férfi kosarasaira, szezont zárnak az egyetem férfi futsalosai és kézilabdázói.

Az Óbudai Kaszások vendége lesz a DEAC Kamilla Gyógyfürdő az NB1/B-s kosárlabda bajnokság 6. fordulójában. A debreceni csapat Eger elleni győzelmének köszönhetően továbbra is vezeti a keleti csoportot, ám az igazi erőpróbák még csak ezután következnek a hajdúságiak számára. Az óbudai gárda ugyanis eddigi három hazai meccsén átlagban 95 pontot szerzett, így rendkívül fontos lesz, hogy Nagy Ágoston legénysége meg tudja-e állítani a fővárosi rohamokat. A mérkőzést november 27-én, pénteken 18 órától rendezik meg a fővárosi csapat otthonában.

A hét elején egyébként kisorsolták a Hepp-kupa negyeddöntőjének párosítását is. A DEAC Kamilla Gyógyfürdő ellenfele az előző szezon bronzérmese, a Salgótarján együttese lesz. A két csapat a tavalyi kiírásban is találkozott egymással, akkor az elődöntőben egypontos debreceni siker született. A mérkőzést december 12-én 18 órától Debrecenben rendezik.

A női Amatőr NB1 legutóbbi mérkőzésén a Szegedi KE vendége volt a DEAC kosárlabdacsapata. A találkozó előtt a hazaiak a negyedik helyen álltak, míg a debreceniek az ötödiken, így egy esetleges vendéggyőzelemmel helyet cseréltek volna a csapatok. Ez azonban nem sikerült a debrecenieknek, hiszen 66-56-os hazai győzelemmel zárult a mérkőzés. Kovács Imre tanítványai legközelebb Kecskeméten bizonyíthatnak november 29-én, vasárnap 16 órától a bajnokság 9. fordulójában.

A DEAC megyei első-, valamint másodosztályú futballcsapatai múlt héten lejátszották a szezon utolsó mérkőzéseit. Sáfár László fiai a tabella 11. helyéről, Katona László legénysége a dobogó harmadik fokáról, Pöszmet Tibor együttese pedig listavezetőként várja a tavaszi fordulókat.

A DEAC női futsalcsapatának nem sikerült javítani pozícióján legutóbb Miskolcon. Sólyom Attila alakulata rendesen megizzasztotta DVTK „vénuszait”, de végül 5-4-ra alul maradtak a mérkőzésen. A debreceni lányok így a tabella 7. helyéről folytatják a küzdelmet december 5-én, szombaton 20 órától Csömörön, ahol az Univerzum SC ellen lépnek pályára a női NB1-ben.

Zsupponyó Levente fiai legutóbbi 8-8-as döntetlen harcoltak ki Gödöllőn a Corvitas ellen, így jelenleg a tabella 5. helyén posztolnak. A szezon utolsó mérkőzését november 30-án, hétfőn 20 órától játssza az NB2-es csapat a Kecskeméti János Sportcsarnokban, ahol négy év után találkozik ismét a Nagykáta SE-vel.

A DEAC férfi kézilabdázói legutóbb szoros mérkőzésen 29-30-kaptak ki a Hajdúnánás ellen. A szezon zárómérkőzését hazai pályán, a Kecskeméti János Sportcsarnokban játsszák, ahol a Bőcs csapatát fogadják december 4-én, pénteken 18 óra 30 perctől.

A DEAC röplabdázóinak sem sikerült legutóbb győzelmet kiharcolni a többszörös bajnok Kaposvár otthonában. Fodor Antal NB1-es csapatára azonban legközelebb sem vár könnyebb megmérettetés, hiszen az ötödik helyért küzdő MAFC gárdáját fogadják hazai pályán, november 28-án, szombaton 17 órától.