Hazai pályán kapott ki a Loki a fehérorosz Zsogyinotól

Sport

Nagyon nehéz lesz a visszavágó, a továbbjutáshoz minimum két gólt kell rúgni idegenben.Európa-liga 2. selejtezőforduló, 1. mérkőzés

DVSC-TEVA – FC Torpedo Zsogyino 1-2 (1-1)

Nagyerdei Stadion, 6015 néző. Vezette: Trattou (Soteriou, Viktoros – ciprusiak)
DVSC: Radosevic – Jovanovic, Mészáros N., Brkovics, Korhut – Mészáros K. (Djelmic 63.), Varga J., Holman (Ferenczi 82.), Szakály – Castillion (Takács 57.), Tisza
Zsogyino: Famichou – Scherba (Chaliadka 84.), Klapotski, Cheliadzinski, Pankavets – Afanasyeu, Khachaturan (Pauliukavets 80.), Shapoval, Dzemidovich – Lutsevich, Zagynailov (Trapashka 69.)
Gól: 1-0 Tisza (2.), 1-1 Zagynailov (22.), 1-2 Klapotski (88.)
Sárga lap: Pankavets (25.), Shapoval (31.), Brkovics (49.), Mészáros K. (52.), Scherba (68.), Varga J. (87.), Pauliukavets (90.)

Jobban nem is kezdhette volna a mérkőzést a DVSC, hiszen Tisza góljával már a második percben megszerezte a vezetést. Az első játékrész folytatásában két hatalmas helyzete is volt a hazai csapatnak, gólt mégis a vendégek rúgtak a félidő közepén. A fehérorosz kupagyőztes találata “megfogta” a debrecenieket, akik újabb komoly helyzetet már nem tudtak kialakítani a szünetig.

A második félidőben aztán jóval kiegyenlítettebb játékot láthatott a közönség, sőt az igazi veszélyt a vendégek néhány kontratámadása jelentette. A Loki teljesítménye csak ritkán hozta tűzbe a szurkolókat, és ahogy telt az idő, a drukkerek egyre gyakrabban füttyszóval adtak hangot nemtetszésüknek. A csattanó a végére maradt: a fehéroroszok szabadrúgásból két perccel a rendes játékidő vége előtt betaláltak, s ezzel megnyerték a meccset.