Újpest – DVSC az utolsó fordulóban

Sport

Az OTP Bank Liga 19., utolsó őszi fordulójában az Újpest vendégeként, Kecskeméten lép pályára együttesünk. Mint ismert, a lila-fehérek otthonát, a Szusza Ferenc Stadiont jelenleg felújítják, ezért kényszerültek albérletbe a Széktói Stadionba. Ellenfelünk pillanatnyilag a tabella hetedik helyén áll 24 ponttal, éppen a DVSC előtt. Egészen különleges sorozatot tudhatnak maguk mögött az újpestiek, ugyanis a legutóbbi kilenc bajnokijukból nyolc döntetlenre végződött, egyedül a Gyirmótot tudták legyőzni 2-1-re idegenben. A maradék nyolc találkozójuk négyszer 1-1-re, illetve 0-0-ra, 2-2-re, 3-3-ra és 4-4-re végződött. Az előző fordulóban az MTK otthonában játszottak 1-1-es döntetlent.

A két együttes idén már megmérkőzött egyszer egymással, méghozzá Debrecenben. A szeptember 10-én rendezett találkozón 2-1-es Loki-siker született, Holman Dávid, valamint Horváth Zsolt voltak a gólszerzőink, míg a vendégek találata Danilo Szekulics öngólja után született. A két csapat egyébként 92-szer mérkőzött meg eddig az élvonalban, és jelentős Újpest-fölényt mutat az örökmérleg: 42 lila-fehér siker mellett 31 döntetlen és 19 Loki-győzelem született eddig, a gólkülönbség pedig 185-120 a fővárosiak javára.

Az Újpest – DVSC találkozót szombaton 15.30-tól rendezik a kecskeméti Széktói Stadionban Iványi Zoltán játékvezetése mellett. Az összecsapást az M4 Sport csatorna élőben közvetíti.

dvsc.hu