Remekül szerepeltek a debreceni Interfencing vívói az országos utánpótlás vidékbajnokságon.

Sport

Egy arany-, két ezüst és egy bronzérem mellett további két döntős helyezés a hétvége mérlege. Bányay Marcell színvonalas mezőnyben, magabiztos vívással nyerte a serdülő fiúk versenyét.

A szombati napon a gyermek korosztály versenyszámaival kezdték meg a vidékbajnokság küzdelmeit a sportolók Balatonalmádiban. A hölgyek között Horváth Karolina és Falucskai Márta a döntőbe jutottak. A Falucskai Márta, Horváth Karolina, Pető Veronika összetételű debreceni csapat magabiztos győzelmeket követően, a döntőben mindössze két tussal maradt alul a törökbálinti egyesület vívóival szemben. A lányok remek vívással nyertek ezüstérmet a vidékbajnokságon. Délután a serdülők mezőnyében Bányay Marcell veretlenül nyerte meg a versenyt. Megszorítani is csupán az elődöntőben tudták.

Vasárnap Veszprémben folytatódtak a küzdelmek. A bambi lányok mezőnyében Pető Veronika minden csoportmérkőzést megnyerte, és nagy arányú győzelmeket követően jutott be a döntőbe, ahol tapasztaltabb ellenfeléllel szemben maradt alul, újabb ezüstérmet szerezve a debreceni egyesületnek. A gyermek női kardcsapat az újonc mezőnyben is remekül teljesített és bronzérmet nyert.

A női párbajtőrözők U23-as körversenyen vettek részt Budapesten. A kadet korosztályú Kálmán Gyöngyvér a legjobb 64 versenyző közé jutott, testvére Zille a csoportkört követően a 128-as táblán búcsúzott a küzdelmektől.

Dávid László az egyesület edzője elmondta, hogy „ezekben a korosztályokban még nem elsődleges cél az eredmény, a vívás minőségén, a technikai kivitelezésen és a helyes taktikai elemek kiválasztásán van a hangsúly. Ennek ellenére örülünk a gyerekek eredményeinek, hiszen számukra is remek visszajelzés, hogy jó úton haladnak. A vidékbajnokságon egyébként csak egyesületünk versenyzőinek sikerült a debreceni sportolók közül érmet szerezni. „  

Döntős eredmények:

 

Serdülő férfi kard egyéni:

  1. Bányay Marcell

 

Gyermek leány kard egyéni:

  1. Horváth Karolina Dóra
  2. Falucskai Márta

 

Bambi leány kard egyéni:

  1. Pető Veronika

 

Újonc leány kard csapat:

  1. Interfencing DSC (Falucskai Márta, Horváth Karolina, Pető Veronika)

 

Gyermek leány kard csapat:

  1. Interfencing DSC (Falucskai Márta, Horváth Karolina, Pető Veronika)