Floorball: magabiztos DEAC győzelem a mesehősök ellen

Sport

A DEAC floorballosai majdnem egy év kihagyást követően játszhattak hazai környezetben: az igencsak tartalékos IBK Cartoon Heroes ellen egy percig sem forgott veszélyben a debreceniek győzelme.

A Salming Férfi OB I küzdelemsorozat az IBK Cartoon Heroes elleni mérkőzéssel folytatódott az egyetemisták számára. A fővárosi csapat igen tartalékos kerettel érkezett a cívisvárosba, míg a DEAC három teljes sorral várta a kezdő sípszót.

Már az első harmad előrevetítette a mérkőzés teljes képét: a mély kerettel rendelkező hazai csapat többször is fölénybe tudott kerülni, a vendégek főként zárt védekezéssel és veszélyes kontrákkal igyekeztek mérkőzésben maradni. Az ötödik percben már gólnak örülhettek a debreceniek: az igencsak agilisan kezdő Nyisztor-Okos duó szerzett gólt. A tizedik percre megduplázódott a hazai előny, ám szünetig nem születtek újabb találatok. 

A második húsz percben is folyamatosan lépett el ellenfelétől a debreceni csapat: egy szép kontra végén Tarsoly Ádám passzát Hoffmann Tamás értékesítette, majd emberelőnyből ismét Hoffmann volt eredményes. Szünet előtt Okos Csanád ismét betalált, így megnyugtató előnnyel fordultak a záró etapra a hazaiak (5:0). Sokat elmond a játékrészről, hogy Dorogi Kristófnak mindösszesen kétszer kellett védenie ebben a játékrészben.

A záró húsz percet jobban kezdték a vendégek: a kapuba beálló Fórián Balázsnak máris többet kellett védenie, mint kollégájának az azt megelőző játékrészben, ám Erős Gyula révén a becsületgólt megszerezték a vendégek. A továbbiakban sem változott a játék képe: a debreceni csapat folyamatosan ellépett az egyre inkább fáradó ellenféltől. A gólszerzők közé Radványi Balázs, Nyisztor Szabolcs és Tarsoly Ádám is feliratkozott, a 9:2-es végeredményt Erős Gyula állította be.

Magabiztos sikert, valamint javuló játékot nyújtott a debreceni csapat. A lendületre szükség is lesz: március 21-én fontos mérkőzés vár a DEAC-ra Komáromban. Az SZPK elleni mérkőzés mindenképpen a dobogóról szól, egy debreceni győzelem vérmesebb álmokat is magával hozhat.

Salming Férfi OB I
Debreceni EAC – IBK Cartoon Heroes 9:2 (2:0, 3:0, 4:2)
Debrecen, Kecskeméti János Sportcsarnok
Vezette: Tóth Krisztián, Végh Ádám
Kaput eltalált lövések 37:15 (16:5, 11:2, 10:8)

DEAC pontszerzői: Nyisztor Szabolcs (2+2), Okos Csanád (2+2), Hoffmann Tamás (2+0), Tarsoly Ádám (1+1), Lánczi András (1+1), Radványi Balázs (1+0), Varga János (0+1), Praznovszky Pál (0+1)