Tokió 2020 – Szilágyi Áron nyolcaddöntős férfi kardban

Sport

A kétszeres címvédő Szilágyi Áron könnyed győzelemmel kezdte meg szereplését a férfi kardozók szombati egyéni versenyében a tokiói olimpián.

London és Rio de Janeiro bajnoka első asszójában 15-7-re verte a venezuelai José Quinterót, és a 16 között az iráni Mojtaba Abedinivel találkozik, magyar idő szerint 8 órakor.

A Vasas 31 éves világklasszisa a mérkőzés elején nem igazán találta a ritmust a világranglista 234. helyezettje ellen, de 3-3 után beindult, és szebbnél szebb találatokkal menetelt előre. A szünetben 8-3 volt az állás, majd a folytatásban hamar 13-3 lett. Ekkor a 24 éves dél-amerikai kissé magára talált, 13-7-re szépített, de ezt követően már csak Szilágyi adott tust.

“Az elején egy kicsit szenvedtem, mivel nem ismertem az ellenfelemet. Három-három után aztán egyre jobban megéreztem a tempót és a vége egy magabiztos győzelem lett. A következő riválisomat jól ismerem, kellemetlen stílusban vív. Az én feladatom az lesz, hogy ráerőltessem a saját vívásomat” – értékelt Szilágyi Áron.

A nyolcaddöntők 7.35 órakor, a negyeddöntők pedig 8.55 órakor kezdődnek. Az elődöntős-döntős programra közép-európai idő szerint 12 órától kerül sor.

(MTI)