György József lett a DEAC hokicsapatának vezetőedzője

Sport

György József lett a jégkorong Erste Ligában szereplő DEAC vezetőedzője a klub szerdai bejelentése szerint

Elődje, David Musial kedden távozott közös megegyezéssel, mivel a csapat a várakozástól elmaradva teljesített.
A 43 éves, gyergyószentmiklósi György József – aki korábban játszott Debrecenben – ezt megelőzően másodosztályban irányított felnőtt csapatot, illetve különböző korosztályos magyar válogatottak és debreceni csapat mellett dolgozott, volt az U15-ös nemzeti együttes vezetője is.

A klubvezetőség a szerdai sajtótájékoztatóján jelezte, olyan szakembert szerettek volna a felnőttcsapat élére, aki régóta dolgozik Debrecen jégkorongsportjában és kiemelt figyelmet fordít az utánpótlásra. Végül György Józsefre esett a választás, akinek nemcsak az lesz a feladata, hogy az első gárda minél sikeresebben szerepeljen, hanem a tehetségek fokozatos beépítése is a célok között szerepel.
György József elmondta, váratlanul érte a felkérés, óriási kihívás számára az új feladatkör.

“Köszönöm a bizalmat, remélem, sikerül élnem vele, a tudásom legjavát próbálom majd nyújtani. A legfontosabb az lesz a következő napokban, hogy megismerjem a játékosokat, és ők is engem. Az első edzésen már túl vagyunk, nagyon jó hangulatban telt. Biztos vagyok benne, mindenki odateszi majd magát, hiszen a cél közös. A szurkolókat kérem, biztassák a csapatot, mi pedig megígérjük, hogy szívvel-lélekkel küzdünk az utolsó pillanatig”

– mondta György.

Lóczi Lászlóné Kovács Marianna, a DEAC ügyvezetője elmondta: a csapat teljesítménye rosszul alakult ebben a szezonban, és nem igazán sikerült ebből a helyzetből kimozdulni.

“A gárda mentális mélypontra került, a szurkolók is hangot adtak elégedetlenségüknek, végül közös megegyezéssel jutottunk arra, hogy váltani kell”

– fogalmazott.

Fodor András szakosztályvezető kiemelte, György József 2006 óta dolgozik a debreceni jégkorongban, a DHK-nál szinte az összes korosztályt végigvitte, és kiemelkedő sikereket ért el.

“Az, amit György József képvisel, jól kamatoztatható a DEAC felnőttcsapatának életében. Ezzel beállunk a sorba, hiszen itthon általános tendencia, hogy az utánpótlásból kikerülő magyar edzők megkapják a lehetőséget”

– mondta Fodor.

A távozó Musial 2018 májusában írt alá az akkor a ligában még újoncnak számító DEAC-hoz, vagyis a felnőttcsapat létrehozásában és felépítésében jelentős szerepet vállalt. Irányítása alatt az együttes mindhárom idényben az Erste Liga felsőházában végzett. A 2018/19-es szezonban az elődöntőig menetelt a gárda, rá egy évre a negyeddöntőig jutott, majd tavaly a döntőért vívott párharcban már kétmeccses előnyben volt a Brassóval szemben, ám végül az erdélyi csapat került a fináléba. A DEAC így is magyar bajnoki ezüstérmes lett, emellett megnyerte a Magyar Kupát, mindkét eredmény a klub eddigi legnagyobb sikerének számít.
Az idei szezonban 16 mérkőzésen mindössze ötször győztek a hajdúságiak.