Debreceni éremeső a vívó Magyar Kupában

Sport

Sikeres hétvégét zártak az Interfencing Debrecen SC kardvívói az Olimpiai Reménységek Versenyén. 6 döntős helyezés volt a hétvégi mérleg a kadet (U17) és junior (U20) magyar kupa fordulón.

Legjobbját kényszerült nélkülözni az Interfencing Debrecen SC vívó csapata a hétvégi kadet és junior Magyar Kupa fordulón, amely ezúttal az Olimpiai Reménységek Versenye nevet viselte. Az egyesület olimpikonja, Battai Sugár Katinka az orleans-i felnőtt vk-ról tért haza kisebb betegséggel, ami miatt nem indulhatott a hétvégi megmérettetésen. Annak bizonyításáról, hogy milyen erős a debreceni egyesület szakmai háttere a klubtársaknak kellett “gondoskodni”. 

Sápi Vince, Kónya Csenge
Sápi Vince, Kónya Csenge

Azt, hogy erős végvár a debreceni műhely először Sápi Vince a kadet férfi kardvívók mezőnyében bizonyította. Sápi egyetlen vidékiként jutott a döntőbe, ahol a 7. helyen végzett. A lányoknál a kadet ranglistát vezető Kónya Csenge lett 6., megőrizve ezzel a válogatói ranglistán elfoglalt helyezését.

Női kard junior döntő eredményhirdetés

A vasárnapi junior versenyen lapot húztak a 19-re a debreceni kardvívók. A hölgyek és az urak versenyén egyaránt két-két döntős helyezés volt a mérleg. A fiúknál az egész évben remeklő K. Szabó Mátyás mellett ezúttal a junior első éves Bányay Marcell is döntőbe jutott. Előbbi az 5. utóbbi a 7. helyen abszolválta a megmérettetést. A hölgyeknél a duplázó Kónya Csenge mellett Simon Petronella volt a döntő résztvevője.

K. Szabó Mátyás, Kónya Csenge, Simon Petronella, Bányay Marcell

 

Férfi kard junior döntő eredményhirdetés

Az egyesület edzője, Dávid László így értékelt a versenyt követően:

„Nagyon erős hétvégét zárt az egyesületünk a Magyar Kupában. Ezekben a korosztályokban a 6 döntős helyezés országos szinten is kiemelkedőnek számít. A vidéki klubokra jellemző, hogy egy-egy kimagasló tehetség felbukkan ugyan, azonban a megfelelő minőségi asszó partner hiányában, nagyon hamar a fővárosban találja magát, vagy egész egyszerűen egy idő után visszaesik a teljesítménye és eltűnik a szakemberek szeme elől. Az, hogy nálunk 6-8 olyan sportoló is van, aki képes döntőben végezni, biztosítja számunkra, hogy hosszú távon gondolkodhatunk. Gratulálok vívóinknak a nagyszerű teljesítményhez.”   

Debreceni eredmények:

Olimpiai Reménységek versenye – UTE

Magyar Kupa

Kadet fiú kard (79 induló)

  1. Sápi Vince
  2. Gulyás Bendegúz
  3. Czill Soma

Kadet leány kard (56 induló)

  1. Kónya Csenge

24 . Kis Abigél

  1. Horváth Karolina

Junior férfi kard (60 induló)

  1. K. Szabó Mátyás
  2. Bányay Marcell
  3. Sápi Vince

Junior női kard (47 induló)

  1. Kónya Csenge
  2. Simon Petronella
  3. Tóth Liliána
  4. Wladimír Véda
  5. Kis Abigél
  6. Fekete Ágnes

Mindenki az Interfencing Debrecen SC sportolója.

– Sport Club Debrecen Interfencing –