Balhé a fehérvári stadionban

„Elfogadhatatlan az, ami a lelátón történt” – közleményt adott ki a hazai klub a Fehérvár-DVSC meccs előtti balhé kapcsán

Sport

Mint arról beszámoltunk, szurkolói atrocitások előzték meg a szombati Mol Fehérvár FC–Debreceni VSC mérkőzést, amelyet egyébként hatalmas bravúrral, Szécsi Márk duplájával a Loki nyert meg 2-1-re.

A pár perces rendbontást a rendőröknek kellett megfékeznie, néhány debreceni szurkolót ezzel a pályára zavarva.

A Mol Fehérvár FC közleményt adott ki az esettel kapcsolatban:

A szombat esti MOL Fehérvár FC – DVSC mérkőzést megelőzően olyan sajnálatos események történtek a lelátón, amelyek klubunk számára elfogadhatatlanok.

Megdöbbentő és elfogadhatatlan az a helyzet, amit a hazai- és vendégszurkolók egyes csoportjai idéztek elő a mérkőzés kezdetét megelőzően. Elhatárolódunk a történtektől, és mélységesen elítéljük az abban részt vevők erőszakos cselekedetét.

A két szurkolótábor viselkedése szembement minden olyan értékkel, amelyet a klubunk képvisel. Ahogyan eddig, úgy a jövőben is arra törekszünk majd, hogy a mérkőzés iránt érdeklődő békés többség kulturált körülmények között tudjon szurkolni kedvenc csapatának, akár a riadalmat keltő személyek kizárásának árán is

– olvasható a klub közleményében, amelyben arra tesznek ígéretet, hogy mindent el fognak követni azért, hogy ilyen események ne fordulhassanak elő a jövőben stadionban.

https://www.youtube.com/watch?v=wBFYkE2WEJ4