Egygólos meccset nyertek a DEAC futsalosai az Újpest ellen

Sport

A DEAC férfi futsalosai hétfő este a tartalékos Újpestet látták vendégül a felsőházban és Rácz Zsolt találatával szerezték meg a három pontot az Újpest ellen – írja a deac.hu.

A DEAC első lövését Thiago eresztette el. Az újpestiek sem tétlenkedtek, eleinte Harnisch Ákos tesztelte Krajcsi Bencét, aki állta a sarat. A másik oldalon Vámosi Marcell sem unatkozott, Szentes-Bíró Tamás és Rodrigo próbálkozását is hárította a fővárosi klub kapuvédője. Panyi Kristóf kiszorított szögből leadott kísérlete után fellélegezhettek a debreceniek , mivel a labda a kapufán csattant.

A 16. percben a DEAC megszerezte a vezetést: Berecz Rafael passzából Rácz Zsolt köszönt be kb. négy méterről.

A második félidőben Szentes-Bírónak akadtak veszélyes bombái, ám nem sikerült növelni az előnyt. Nem sokkal később egy szögletet követően Rácz duplázhatott volna, de Vámosi nem az első nagy hárítását mutatta be.

A vendégek főleg a veszélyes kontráikból próbáltak egalizálni. A végéhez közeledve az Újpest elővette az öt a négy elleni taktikáját. Ebből a felállásból Suscsák akart profitálni, ám a fejese célt tévesztett. Néhány másodperccel a vége előtt Harmati vihette volna be a kegyelemdöfést, de Suscsák megmutatta, hogy kapusként is megállná a helyét.

Ezzel a győzelmmel a DEAC-nak reális esélye maradt a bronzcsatára.

NB I Felsőház 6. forduló
DEAC-Újpest FC-220 Volt 1-0 (1-0)
gólszerző: Rácz Zs. (16.)
A DEAC összeállítása: Krajcsi – Rodrigo, Thiago, Rácz, Berecz. Cserék: Dobi, Tóth B., Faragó, Szentes-Bíró, Vass, Siska, Harmati, Király, Harcsa. Vezetőedző: Elek Gergő.

Fotó: deac.hu