A “Pusztulj, tirpák!” után verekedés tört ki a szabolcsi és hajdú-bihari drukkerek között

Sport

Verekedés tört ki a Magyar Kupában a Nyíregyháza vasárnapi kupameccsét követően, miután a Szpari szurkolói összecsaptak a monostorpályi és állítólag debreceni drukkerekkel.

A történtek kapcsán megszólaltak a szereplők a csakfoci.hu-nak.

Vasárnap az NB II-es Nyíregyháza a Hajdú-Bihar megyei I. osztályban szereplő Monostorpályi együtteséhez látogatott. Az egyébként is parázs hangulatú mérkőzésen a hármas sípszót követően elszabadultak az indulatok. A lefújást követően a hazai közönség egy része – és a hírek szerint néhány, nem szervezett formában érkezett DVSC-drukker –  a nyíregyházi szurkolókkal előbb verbálisan csapott össze, majd a pályán elcsattant néhány pofon is a két tábor között – ebben állítólag a vendégek húzták a rövidebbet.

Végül a rendőri erőknek kellett közbelépniük és lehűteniük a kedélyeket.

A mérkőzés összességében is parázs hangulatú volt, aztán történt egy sérülés, amiért a hazai szurkolók és a hazai kispad is az egyik nyíregyházi játékost tette felelőssé. Egyértelmű volt azonban, hogy a sérülést a pálya minősége okozta elsősorban. Ezután lett egy olyan hangulat, ami nem való a futballpályára

– fogalmazott a Nyíregyháza Spartacus ügyvezetője, Kósa Árpád, aki szerint ennek volt a következménye, hogy a felhergelt hazai közönség közé bementek a nyíregyházi szurkolók.

Huszák Géza, a Szpari vezetőedzője szerint a sérülés egy teljesen vétlen helyzet eredménye volt, amit a mérkőzés után a sérült játékos maga is elismert. Aláfordult a bokája, a nyíregyházi masszőrök segítettek rajta. Huszák úgy véli, azért szabadultak el az érzelmek, mert a hazai csapat vesztésre állt.

A szurkolók felől érkeztek az irányunkba bántó rigmusok, (“Pusztulj tirpák, pusztulj!”; “Sose juttok fel!”), ez borzolta a mi szurkolóink kedélyeit is

– fogalmazott. Szerinte öszetűzések előfordulnak, de az nem normális, hogy tettlegességig fajuljon egy dolog,  a történtek nem futballpályára valók.

A monostorpályi klub elnöke, Nyilas József szerint abban lehet igazság, hogy mulasztottunk a szervezést tekintve. Nem nagyon szoktak ilyen mérkőzéseket rendezni, a családias hangulatú meccsek dominálnak a településen.

Már a sorsolás után üzengettek nekünk a nyíregyházi ultrák, a mérkőzésre pedig a DVSC ultrái is kilátogattak. Én már a találkozó előtt mondtam nekik, ha bármilyen problémájuk van, azt rendezzék a kapukon kívül

– nyilatkozta Nyilas, aki elmondta, nagyon alacsony költségvetéssel dolgoznak, de úgy érzi, mindent megtett, amit tudott, a szurkolók el voltak különítve egymástól kordonokkal. A meccs után szerinte a debreceni ultrák kezdtek el skandálni a nyíregyházi szurkolók irányába, amibe – nem is tagadja – néhány monostorpályi szurkoló is csatlakozott. Ezután csattant el néhány pofon a kordonok mellett, a dulakodás pár percig tartott. A rendőrök szerencsére hamar megérkeztek.

A balhéról videó is készült:

Az eseményekről így számolt be a DVSC Fanatics a közösségi oldalán: