Futsal vb-selejtező - Magyarország - Belgium

Sergio Cabrerát választották a magyar futsalválogatott szövetségi kapitányának

Sport

Sergio Cabrera lett a magyar futsalválogatott szövetségi kapitánya.

A hazai szövetség keddi bejelentése szerint az eddigi kapitány, Turzó József az MLSZ futsal szakágának vezetőjeként az egész terület fejlődéséért, összehangolásáért lesz felelős. A spanyol Cabrera 2017 nyarától 2021 nyaráig a Berettyóújfalu vezetőedzője volt, magyar bajnoki címet és Magyar Kupa-győzelmet szerzett csapatával. Legutóbb a spanyol Levante vezetőedzőjeként tevékenykedett, korábban hazáján kívül Franciaországban és Kuvaitban is dolgozott.

“A nagypályás férfi és női labdarúgáshoz hasonlóan a futsalban is hosszú távú stratégiában gondolkodunk, amelynek koordinálását Turzó Józsefre bízzuk, aki a jövőben szakágvezetőként dolgozik a szövetségben” – mondta a szövetség honlapján Barczi Róbert sportigazgató a váltásról. “A kinevezéssel Turzó József szövetségi kapitányi pozíciója értelemszerűen megszűnik. A váltásról hónapokkal ezelőtt megszületett a döntés, a válogatottat irányító utódját már közösen választottuk ki. Azért esett Sergio Cabrerára a választásunk, mert kiváló szakmai tudása, pozitív személyisége és karaktere mellett jól ismeri a magyar futsalt, éveken át sikeresen dolgozott Magyarországon”.
Turzó József a közmédia megkeresésére elmondta: szakmailag többet tud majd segíteni az új pozíciójában.

“Nekem óriási megtiszteltetés, hogy egy olyan örökséget vehetek át, amelyet mentorom, elődöm, Kozma Mihály fektetett le. Mindenképpen nagy kihívás ez az új projekt, hiszen az egész életemet a futsalnak szenteltem, az edzői karrieremet csak ebben a sportágban képzeltem el, úgyhogy boldogan ugrottam bele ebbe a feladatba” – mondta a 42 éves szakember, aki 2018 márciusától irányította a válogatottat.

A nemzeti együttes alulmaradt a belga csapattal szemben a világbajnoki pótselejtezőben, így nem jutott tovább a húszcsapatos elitkörbe. Múlt szerdán, idegenben 2-1-re kikaptak a magyarok, hétfőn Berettyóújfaluban pedig 4-3-ra nyertek hosszabbításos mérkőzésen, majd a szétlövésben a belgák voltak eredményesebbek – ezt a mérkőzést Cabrera már a pálya mellől kísérte figyelemmel.