Marozsán Fábián teniszező

Marozsán Fábián: nem folytatódott a csoda, Coric legyőzte a Hajdúszoboszlói SE teniszezőjét

Sport

A Carlos Alcarazt hétfőn óriási meglepetésre legyőző Marozsán Fábián búcsúzott a római salakpályás tenisztornától, miután három szettben kikapott a horvát Borna Corictól.

ATP 1000-ES TORNA, RÓMA (7 705 780 euró, salak)
FÉRFI EGYES, NYOLCADDÖNTŐ

Borna Coric (horvát, 15.)–Marozsán Fábián 3:6, 6:4, 6:3

A Nemzeti Sport beszámolója szerint a 23 éves magyar játékos a 26 éves horvát ellen is óriási lendülettel kezdett. Mire Coric ráeszmélt, hogy Marozsán tényleg nagyon tud, már el is ment számára az első szett – Marozsán 6:3-mal került előnybe.

Sajnos Coric összekapta magát, de szüksége is volt minden rutinjára, hogy ne essen ki. Az Alcaraz elleni meccshez hasonlóan Marozsán ezúttal is simán bevállalta a rizikósabb ütéseket, csak ezúttal nem jöttek be annyira, mint a spanyol ellen. Coric 5:4 után a legjobb pillanatban vette el ellenfele adogatását, így 6:4-gyel egyenlített.

Óriási siker! Marozsán Fábián, a Hajdúszoboszló SE teniszezője legyőzte a világelső Carlos Alcarazt

A harmadik szett Coric adogatásával indult, így Marozsánnak végig üldöznie kellett a horvátot. 2:2-ig ez rendben is ment, de 3:2 után Coric ismét brékelt, majd már csak arra összpontosított, hogy hozza a saját adogatásait. Ezt kétszer is sikerrel tette meg, és végül 6:3-ra hozva a játszmát 2:1-re megnyerte a mérkőzést.