Rendőrség: új sebességmérők teszik biztonságosabbá a zánkai Erzsébet-tábor megközelítését

Új sebességmérő traffiboxokat helyeztek el a 71-es út zánkai Erzsébet-táborhoz közeli szakaszán. A berendezések biztonságosabbá teszik a tábor megközelítését – közölte a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője csütörtökön a helyszínen tartott sajtótájékoztatóján.

Megtekinthető Hatvany Viktória kiállítása az SZTE ÁJTK épületében

Megtekinthető Hatvany Viktória kiállítása az SZTE ÁJTK épületében

Egykori hallgatóját, Hatvany Viktóriát szeptember 13-án ünnepélyes megnyitóval üdvözölte a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara. Az SZTE ÁJTK alumnusának a kiállítása egy teljes hónapig megtekinthető a jogi kar aulájában, ahol számos különleges festményt csodálhatnak meg az érdeklődők.

Szeged, Posta, csomag átvevő autómata, csomag, MPL

A postás egyszer sem csenget

Szomorú látni, hogy a vidékbarát kormány egymás után csökkenti le az állami szolgáltatásokat legyen szó akár vasúti közlekedésről akár posták szolgáltatásairól. Az elmúlt télen a magas rezsire hivatkozva zártak be országszerte postahivatalokat, csökkentették az amúgy sem túl széles szolgáltatási szintet. Tavaly már láthatóan véget ért a posták vegyesbolt jellege, ahol a csokitól a sorsjegyen át, […]

Luxusjacht

Kis ország, nagy tőke

Néhány nap Gulyás Gergely azt mondta, hogy még 40 Mészáros Lőrinczre lenne szüksége az országnak. Érdekes meglátás ez, mert azt sugallja, hogy csak úgy lehet egy ország sikeres, ha tucatnyi miliárdost termel el. Ez azonban egy tévedés. Valaki elvihetné a minisztert Ausztriába. Dániába, Hollandiába vagy Finnországba. Ezeket az országokat nevezik középosztály társadalmaknak, ahol van néhány […]

Megújult és megnyílt a budai Várban Karakas pasa tornya

 A Budavári Palotanegyed újjászületésének részeként megújult Karakas pasa tornya, amelyben információs pont, kávézó, ajándékbolt és mosdó várja a vendégeket. A nagyközönség számára most először megnyitott, 17. századi épület mellett Török kertet is kialakítottak a Csikós-udvar északi végében.