Belgiumban csaknem harminc iskolát zártak be bombariadó miatt

Európa

A brüsszeli és a brabanti régió 27 iskolája zárva maradt hétfőn vasárnap késő este bejelentett bombariadó miatt – közölte honlapján Vallónia és Brüsszel régió iskolai hatósága (WBE).

A hatóság az “elővigyázatosság elvének szigorú betartására” hivatkozva döntött így. A WBE kapcsolatban áll az illetékes hatóságokkal, számos helyszínt már ellenőriztek, és jelenleg is folyamatban van az ellenőrzésük. A helyzetet a mai nap folyamán újraértékelik – áll a testület közleményében. A WBE sajnálatát fejezte ki, hogy “az elmúlt hetekben megszaporodtak az ilyen típusú riasztások, és hogy ez mindenkinek, különösen a családoknak nehézségeket okoz”.

A hónap elején több iskolát kellett kiüríteni Brüsszelben és környéken, miután a rendőrséghez bombafenyegetésről érkezett bejelentés. A brüsszeli ügyészség akkor hangsúlyozta, hogy nagyon komolyan veszi ezeket az incidenseket.

“A hamis riasztásokért súlyos büntetés jár, amely három hónaptól két évig terjedő szabadságvesztéssel és 400 eurótól 2400 euróig terjedő pénzbírsággal sújtható” – közölték.

(MTI)