Jogerős ítélet a Baranya megyei férfi ellen, aki féltékenységből súlyosan bántalmazta felesége ismerősét

Rendőrség

A Pécsi Ítélőtábla helybenhagyta az elsőfokú ítéletet annak a vádlottnak a büntetőügyében, aki felesége ismerősét féltékenységből súlyosan bántalmazta.

A vádlott egy Baranya megyei településen él feleségével. 2019 elejétől többször alakult ki vita, veszekedés közöttük. 2019. áprilisában a vádlott felesége elhatározta, hogy késő este meglátogatja egy férfi ismerősét, akivel megbeszélnivalója volt. A feleség szokatlan időpontban tett látogatása a férjet féltékennyé tette, aki előbb a felesége otthon felejtett telefonjáról sértő tartalmú üzeneteket küldött az ismerősnek, majd a sértett házához indult, ahol a hátsó teraszon a sértett és a vádlott felesége beszélgettek. A vádlott a kerítés kapujának zárját kinyitva az udvaron keresztül a teraszhoz sietett, és az öklére húzott kemény eszközzel a sértettet két alkalommal nagy erővel fejbe ütötte. A bántalmazás következtében a sértett súlyos, életveszélyes állapotot eredményező fejsérüléseket szenvedett.

Az elsőfokú bíróság a vádlottat életveszélyt okozó testi sértés, valamint magánlaksértés bűntettében mondta ki bűnösnek. Ezért halmazati büntetésül 4 év szabadságvesztésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az elsőfokú ítélet ellen az ügyész súlyosítás iránt, a védelem enyhítésért fellebbezett.

Az ügyben másodfokon eljárt Pécsi Ítélőtábla az elsőfokú bíróság ítéletét helybenhagyta.

Kép: illusztráció.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük