A közös jövő ígéretével csapta be a nőt egy pécsi férfi

Rendőrség

A Pécsi Járási Ügyészség vádat emelt az ellen a férfi ellen, aki közös jövő ígéretével csalta ki a sértett nő bankkártyáját, és azt felhasználva, több, mint 100.000 forint kárt okozott.

A vádirat szerint a vádlott és a sértett egy internetes közösségi oldalon ismerkedtek meg egymással. Levelezni kezdtek, majd a férfi elutazott a sértetthez, így személyesen is találkoztak.

Az elkövető a nő bizalmába akart férkőzni, így azt állította magáról, hogy Pécsett családi házban él, egyedülálló, állandó munkahellyel és rendszeres jövedelemmel rendelkezik, és a sértettel élettársi kapcsolatot kíván létesíteni, ezért szeretné, ha a nő Pécsre költözne.

A férfi megígérte, hogy a költöztetéshez szükséges fuvart el fogja intézni, azonban ehhez szüksége van a nő bankkártyájára, a hozzá tartozó PIN kóddal együtt. A nő bízott a közös jövőjükben, ezért átadta a bankkártyáját és megadta a PIN kódját is, melynek a felhasználásával a vádlott több, mint 100.000 forint kárt okozott.

A férfi – állításával szemben -, házasságban élt, jövedelemmel, állandó munkahellyel, saját tulajdonú ingatlannal nem rendelkezett, nem tervezett a sértettel közös jövőt, célja kizárólag az volt, hogy  hozzájusson a bankkártyához és ezáltal a bankszámlán lévő összeget jogtalan megszerezze.

Az ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy a Pécsi Járásbíróság büntetővégzés meghozatalával felfüggesztett fogházbüntetést szabjon ki a csalást elkövetővel szemben

Kép: illusztráció.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük